RETETA | Lămâița
Ingrediente:
Ingrediente pentru 4 foi:
- 2 ouă
- 10 linguri cu lapte călduț
- 10 linguri cu ulei
- 10 linguri cu zahăr
- o linguriță rasă cu bicarbonat
- o linguriță rasă cu praf de copt
- făină cât cuprinde
Ingrediente pentru cremă:
- 300 g unt gras și moale ( preferabil peste 80% grăsime )
- 400 ml lapte
- 7 linguri cu amidon
- 4 linguri cu zahăr
- zeama de la o lămâie
- o jumătate fiolă cu esență de lămâie
Mod de preparare:
Intindeți foile pe dosul tavii ( eu le intind direct pe hartie de copt ). Le coaceți cam 8 minute la 180 de grade.
Laptele se fierbe impreuna cu amidonul și zaharul.
Se amesteca continuu cu telul pana ce se ingroașa.
Se lasa sa se raceasca complet. Untul se mixeaza separat. Treptat se adauga cate o lingura din pasta de amidon racita, esența și zeama de lamaie. o pensula de patiserie ungem cu puțin lapte prima foaie. Intindem primul strat de crema, apoi repetam pentru fiecare dintre foile ramase.
Albușurile le bateți spuma ca și pentru bezele. Adaugați zaharul, apoi esența de lamaie. Puneți spuma pe bain marie și continuați sa amestecați cu o spatula pana veți observa o consistența lipicioasa. Intindeți-o cat inca este calda. In contact cu aerul, la suprafața se va usca. Opțional puteți presara coaja rasa de citrice.
Pofta buna!