Retete
RETETA | Inghetata Parfait cu rom si stafide
Ai pofta de ceva dulce, insa nu ai timp sa faci deserturi complicate? Inghetata Parfait cu rom si stafide este cea mai rapida solutie. Se prepara usor si este delicioasa.
Ingrediente:
- 1 cutie Parfait instant
- 100 ml de lapte rece
- 100 ml de smantana dulce pentru frisca rece
- 30 g de stafide
- 1 lingurita de esenta de rom
Mod de preparare:
Pune stafidele la inmuiat in rom si lasa-le aproximativ 30 de minute. In acest timp, amesteca bine cu mixerul laptele, smantana si praful Parfait timp de 3 minute, pana cand se omogenizeaza.
Dupa ce compozitia capata o consistenta cremoasa, adauga stafidele si esenta de rom si amesteca din nou. Pune amestecul in boluri de inghetata mici, captusite cu folie, apoi lasa-le la congelator 4 ore.
Inghetata Parfait se serveste cu stafide si frisca.
Sursa: www.retete.acasa.ro