Retete
RETETA | Înghețată de iaurt cu lămâie și ghimbir
Ingrediente:
- 180 ml apa
- 100g zahar
- 80g sirop de iaurt
- 500g iaurt grecesc (preferabil cu 10% grasime)
- 50ml zeama se lamaie
- 2 lingurite ghimbir, proaspat ras
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Intr-o oala incapatoare adauga apa, zaharul, siropul de porumb si ghimbirul si adu totul la punctul de fierbere. Lasa compozitia sa fiarba, amestecand continuu, pana cand zaharul se topeste, apoi lasa compozitia sa fiarba doua minute.
Strecoara siropul printr-o sita deasa pentru a inlatura tot ghimbirul. Lasa apoi sucul sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un castron pentru mixer adauga iaurtul si mixeaza-l pana incepe sa devina spumos. Adauga coaja de lamaie, si incorporeaza, treptat, siropul racit si zeama de lamaie.
Adauga apoi continutul cutii pentru ingheteata si lasa-le peste noapte la congelator.
Sursa: retete.acasa.ro
One Comment