RETETA | Inele de ceapă
Ingrediente:
- 1 pahar de faina
- 3 cepe rosii destul de mari
- 3 oua
- 3 linguri de lapte
- 2 pahare de pesmet
- 1/2 lingurite de praf de usturoi
- paprika
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator adauga faina, sarea, condimentele si praful de usturoi.
Intr-o alta farfurie adanca pesmetul si condimenteaza-l dupa gust cu paprika.
Intr-un alt bol adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite, pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza laptele treptat. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Curata ceapa de coaja si tai-o in felii astfel incat sa obtii inele late de maxim 1,5 cm. Trece fiecare inel prin amestecul de faina, apoi prin cel de ou si la final prin pesmet. Asaza inele in tava si coace-le timp de 25 de minute, sau pana cand devin crocante si aurii.
Serveste inelele de ceapa calde, alaturi de o friptura sau o salata de sezon. Merg foarte bine cu diverse sosuri precum sos de rosii, maioneza sau sos sour.
Sursa: retete.acasa.ro