RETETA | Iaurt inghetat cu fructe de padure
Iaurtul inghetat este senzatia verii in materie de deserturi si este tot mai popular in randul persoanelor care isi doresc sa manance un desert rece sanatos, dar in acelasi timp delicios. Iti recomandam sa incerci acasa o reteta perfecta de desert de vara: iaurt inghetat cu fructe de padure.
Ingrediente:
- 450 g iaurt grecesc degresat
- 3 albusuri de ou
- 450 g fructe de padure proaspete sau congelate
- 100 g miere
- cateva fructe de padure pentru decor
Mod de preparare:
Mixeaza fructele de padure intr-un blender, apoi strecoara piureul printr-o strecuratoare cu sita marunta. Amesteca sucul cu iautul grecesc si mierea. Intr-un bol, bate albusurile spuma, apoi incorporeaza-le in iaurt pana ce obtii o compozitie omogena.
Pregateste o tava de chec si tapeteaz-o cu folie din plastic. Toarna compozitia in tava si introdu recipientul in congelator. Dupa 4 ore, sparge cristale care se formeaza cu o furculita si introdu din nou tava in congelator. Repeta procedeul de 2 ori, la cate 4 ore.
Iaurtul inghetat acrisor cu fructe de padure se serveste la 10 minute dupa ce a fost scos din congelator. Se decoreaza cu zmeura si menta.
Sursa: www.retete.acasa.ro