Retete

RETETA | Gutui coapte, umplute cu nuci și stafide

Ingrediente:

  • 5 gutui de dimensiuni medii
  • 30g de stafide
  • 130g de miez de nuca, prajit, nesarat
  • 2 linguri de miere
  • o lingura de unt
  • o lingurita rasa de scortisoara
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare:

Pune stafidele la hidratat in putina apa calda, timp de 10 minute.

Spala bine gutuile, apoi taie-le un capac. Cu ajutorul unei lingurite scobeste interiorul acestora si asaza-le intr-un vas de yena.

Scurge stafidele si scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi apa in exces.

Taie nucile in sferturi si asaza-le intr-un castron impreuna cu stafidele. Pune peste acestea mierea, untul topit, sarea, coaja de lamaie, scortisoara si amesteca bine, pana la omogenizare. Cu compozitia rezultata umple gutuile si pune-le apoi capacul.

Acopera vasul si coace gutuile la foc mediu pana se inmoaie.

Serveste gutuile calde, alaturi de o cupa de inghetata sau de o lingura de dulceata. Pentru un aspect placut, le poti pudra cu putin ahar pudra.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page