RETETA | Gutui coapte, umplute cu nuci și stafide
Ingrediente:
- 5 gutui de dimensiuni medii
- 30g de stafide
- 130g de miez de nuca, prajit, nesarat
- 2 linguri de miere
- o lingura de unt
- o lingurita rasa de scortisoara
- un praf de sare
- coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Pune stafidele la hidratat in putina apa calda, timp de 10 minute.
Spala bine gutuile, apoi taie-le un capac. Cu ajutorul unei lingurite scobeste interiorul acestora si asaza-le intr-un vas de yena.
Scurge stafidele si scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi apa in exces.
Taie nucile in sferturi si asaza-le intr-un castron impreuna cu stafidele. Pune peste acestea mierea, untul topit, sarea, coaja de lamaie, scortisoara si amesteca bine, pana la omogenizare. Cu compozitia rezultata umple gutuile si pune-le apoi capacul.
Acopera vasul si coace gutuile la foc mediu pana se inmoaie.
Serveste gutuile calde, alaturi de o cupa de inghetata sau de o lingura de dulceata. Pentru un aspect placut, le poti pudra cu putin ahar pudra.
Sursa: retete.acasa.ro