RETETA | Gulyaș de cartofi cu legume
Ingrediente:
- 8 cartofi
- 3 morcovi
- 1 felie telina
- ½ dovlecel
- 3 fire ceapa verde
- 3 fire praz
- 2 rosii
- ½ ardei verde
- ½ ardei rosu
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper
- 7 linguri pasta de gogosari cu rosii
- 1 cana de apa
- 1 lingurita si jumatate condiment pentru gulas (sau o lingura de boia de ardei dulce
- si un pic de praf de chimen si coriandru)
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Inainte de toate curatam si spalam bine legumele.
Punem in vasul de la cooker (sau daca faceti pe aragaz intr-o cratita, wok) putin ulei si pornim functia fry timp de 15 min. Punem pe rand ceapa, prazul si ardeii taiati rondele/cubulete. Adaugam apoi in timp ce se calesc primele, dovlecelul taiat cubulete, rosiile cubulete si apoi morcovii taiati rondele sitelina taiata cubulete. Amestecam si lasam pana se scurg cele 15 minute programate de la inceput. Practic toata operatiunea aceasta, taiat legume si calit o sa dureze cam 15 min.
Adaugam cartofii taiati cubulete, pasta de gogosari cu rosii, apa, sarea si piperul, inchidem capacul si pornim functia ‘Stew’ (dureaza o ora).
Inainte cu aprox 15 minute de a se termina programul adaugam condimentul de gulyas iar la final patrunjelul verder tocat. Daca pregatim mancarea pe aragaz, verificam cand sunt aproape fierte legumele si adaugam atunci condimentul si mai lasam 10-15 min pe foc.
Este o mancare de legume foarte gustoasa pe care v-o recomand pentru orice zi din saptamana.
Sa aveti pofta!