RETETA | Gogoșele cu ciocolată
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină
25 g drojdie
100 ml lapte
150 g iaurt
2 ouă
6 linguri zahăr
1 esenţă de vanilie
200 g cremă de ciocolată
ulei pentru prăjit
zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi puţin zahăr, se lasă să crească, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă, pe rând, ouăle, restul de lapte şi zahăr, iaurtul şi esenţa de vanilie. Se lasă aluatul să crească timp de o oră într-un loc călduţ. Din aluatul crescut se întinde o foaie de 5 mm grosime. Se taie rondele cu un pahar mare, se pune în centrul fiecărei rondele o linguriţă de cremă de ciocolată şi se formează bulgăraşi. Se prăjesc gogoşelele cu ciocolată în ulei încins şi se tăvălesc prin zahăr pudră.
Sursa: clickpoftabuna.ro