Retete

RETETA | Gofre subțiri și crocante

Ingrediente:

  • Oua – 5
  • Zahar – 1 pahar
  • Margarina sau unt – 200 gr
  • Faina – 1 pahar
Mod de preparare:

Margarina sau untul il totpim (pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde). Mixam bine ouale cu zaharul, dupa care adaugam margarina si faina. Se amesteca bine pina obtinem o masa omogena. Se infierbinta bine aparatul de facut vafe si ungem cu putin ulei partea de jos a aparatului (doar prima data) dupa care turnam o lingura de aluat pe forma (nu mai mult pentru ca iese pe alaturi), inchidem forma si o tinem inchisa citeva minute (1-2min) verificam din cand in cand, pana se rumeneste.

Cand este rumenita o scoatem cu ajutorul unei palete sau a unui cutit mai mare, o asezam pe o farfurie si o modelam foarte repede cat e fierbinte. Eu le indoi mai putin de jumatate si le rulez, dupa aceea le asez intr-un pahar pana se racesc. Cand sunt reci le scoateti si ele raman in forma cum au stat in pahar. Puteti sa le serviti asa cum sunt sau cu inghetata. In ambele cazuri sunt delicioase. Pofta mare!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page