Retete
RETETA | Ghiveci de legume cu carne de iepure
Ingrediente:
- o jumatate de iepure;
- un dovlecel;
- 2 castraveti;
- 2 catei usturoi;
- 2 ardei grasi;
- doua cepe;
- doua fire praz;
- 100 g varza alba;
- sare;
- 3 l apa;
- doua rosii;
- 4 linguri bulion;
- o cracuta de cimbru verde;
- o cracuta de busuioc verde;
- 3 cracute de marar verde;
- 5 boabe piper negru;
- putin maghiran uscat;
- putin oregano uscat.
Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati mari, la fel si castravetele.
Cateii de usturoi se curata de foi si se spala.
Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie marunt.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt.
Prazul se curata, se spala si se taie fasii mari.
Varza se spala si se toaca.
Dupa ce fierbe carnea pe jumatate se pun toate legumele pregatite. Dupa ce au fiert si acestea, se adauga rosiile spalate, decojite si taiate marunt, bulionul, ierburile aromatice si piperul. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, dupa care mancarea este gata.
Sursa: bucataras.ro