Retete

RETETA | Gem de gutui

Ingrediente:

1 kg gutui
700 g zahar
400 ml apa
zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Gemul de gutui este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de gem gutuile se spala, se curata de coaja, se rad si se stropesc imediat cu zeama de lamaie.

Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana cand se obtine un sirop legat. Se adauga gutuile si se continua fierberea. Gemul se fierbe mai intai la foc mare, apoi cand incepe sa scada, se micsoreaza focul si se amesteca mai des, deoarece are tendinta sa se prinda de fundul vasului.

Timpul fierberii poate fi de la 35 – la 45 minute. Atunci cand gemul este bine legat si capata culoare rosiatica, se pune fierbinte in borcanele sterilizate inainte.

Sursa: culinar.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page