RETETA | Fursecuri monstruleti
Fursecurile monstruleti de Halloween ii vor incanta pe cei mici.
Ingrediente:
Aluat
- 200 g unt
- 250 g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 70 g smantana
- 1 plic praf de copt
Royal Icing
- 2 albusuri
- 330 g zahar pudra
- 1 lingura zeama de lamaie
- coloranti alimentari
Suplimentar
- bombonele decorative
Mod de preparare:
Topeste untul la microunde, iar separat amesteca galbenusurile cu zahar, pana obtii o compozitie omogena. Adauga smantana, untul topit, faina si praful de copt si framanta aluatul. Compozitia obtinuta se va da la frigider minim 30 de minute. Din acest aluat se formeaza bastonase de marime egala, care se pun la copt, la 180 de grade, circa 10 minute.
Intre timp, pregateste royal icing, astfel: mixeaza albusurile cu zaharul pudra, avand grija sa pui zaharul treptat, apoi adauga zeama de lamaie. Aceasta compozitie se coloreaza dupa plac, apoi se decoreaza bastonasele, dupa imaginatie. Din bombonele decorative se formeaza ochisorii monstruletilor, care se lipesc cu ajutorul spumei de albus.
Lasa fursecurile la uscat.
Serveste fursecurile ca atare.