Retete

RETETA | Fursecuri fragede cu nucă, umplute cu caramel

Ingrediente:

  • – 150 g unt de casa
  • – 1 praf sare
  • – 80 g zahar cu melasa
  • – 2 lg cacao neagra
  • – 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • – 2 linguri lapte dulce
  • – 1 ou
  • – 1 lg rom
  • – 100 g nuca tocata grosier
  • – 170 g zahar brut + 30 gr zahar cu melasa
  • – 50 gr unt
  • – 50 ml lapte dulce
  • – 1 lingura mare cu mascarpone
  • – 2 linguri cacao pt glazura
  • – 1 lg.ulei floarea soarelui
Mod de preparare:
Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia.

Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de unt si il incorporam. Adaugam bicarbonatul si laptele, apoi faina in doua transe. Incepem sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat nelipcios, maleabil. Il dam la rece, in frigider, timp in care pregatim caramelul.

Intr-un vas, preferabil mai gros, punem zaharul brut si pe cel cu melasa. Nu amestecam, lasam sa se topeasca. Abia cand se lichefiaza, putem amesteca usor, Atentie, lasam focul mic pentru a nu arde zaharul prea mult. Dupa ce s-a topit, adaugam untul si laptele si amestecam pana se incorporeaza si devine omogen. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam o lingura plina cu mascarpone si omogenizam. Dam la rece.

Tocam nuca grosier, presaram un praf de sare si o punem in cuptor la copt. O lasam un minut, oricum se va coace cand punem fursecurile.

Scoatem aluatul din frigider. Pregatim o tava cu hartie de copt. Luam cate o portie din aluat, formam o biluta si o presam cat sa ii facem un locas. Acolo se vor umple cu caramel. Dupa ce am format toate fursecurile, le dam prin albus, apoi prin nuca tocata si le asezam in tava. Eu am facut si cativa biscuiti. Dam la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu caramel.  Oprim 2-3 linguri de caramel, adaugam cacao, 1 lingura ulei si amestecam pe foc cateva minute, cat sa se lege o glazura. Lasam un pic sa se raceasca, apoi glazuram fursecurile umplute. Nuca prajita, cacaoa si caramelul fac din aceste fursecuri niste nebunii, pur si simplu niste nebunii.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page