Retete

RETETA | Fursecuri dulci-sărate, cu ciocolată

Ingrediente:

  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 albus de ou
  • 200g zahar
  • 120g unt
  • 4 linguri pasta tahini (pasta de susan)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 160g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 200g cipsuri de ciocolata
  • sare de mare, pentru garnisit

Mod de preparare:

Intr-un bol pentru mixer adauga albusul si bate-l bine pana obtii o spuma tare. Incorporeaza apoi galbenusurile si zaharul, amestecand totul pana cand zaharul se topeste. Incorporeaza apoi untul la temperatura camerei, pasta tahini si vanilia.

Separat, intr-un alt bol amesteca faina cu o lingurita de sare si praful de copt. Adauga compozitia de faina peste compozitia umeda, amestecand usor cu ajutorul unei linguri si, la final, adauga cipsurile de ciocolata.

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Cu ajutorul unei lingurite pune fursecurile in tava, lasand 3 cm distanta intre ele, pentru a nu se lipi.

Coace fursecurile timp de 15-16 minute. Cand sunt gata, presara sare de mare peste ele si lasa-le sa se raceasca.

Serveste fursecurile dulci-sarate, cu ciocolata, ca gustare intre mese sau alaturi de o cana de cafea.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page