Retete

RETETA | Fursecuri de ciocolata cu miez de caramel

Fursecurile cu ciocolata sunt delicioase in orice conditii, dar daca sub compozitia crocanta gasesti si un miez de caramel, efectul este de-a dreptul uimitor.

Ingrediente:

  • 1 cana de unt
  • 1 cana de zahar alb
  • 1 cana de zahar brun
  • 2 oua
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 1/4 cana de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 cana de cacao macinata
  • 1 cana de fulgi de migdale
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 48 de bomboane de caramel invelite in ciocolata

Mod de preparare:
Incalzeste untul pana devine cremos si adauga peste el zaharul alb si pe cel brun. Intr-un bol separat, amesteca ouale cu esenta de vanilie. In alt vas combina faina, bicarbonatul si pudra de cacao si ulterior adauga-le treptat in amestecul de unt cu zahar. Adauga o jumatate din cantitatea de fulgi de migdale, acopera compozitia si las-o sa se aseze minim 2 ore.
Amesteca restul migdalelor cu o lingura de zahar si imparte coca in 4 parti egale, din care sa obtii cate 48 de fursecuri, cate 12 din fiecare parte. Inveleste bomboanele de ciocolata in coca pentru fursecuri si presara migdale cu zahar pe fiecare dintre ele.
Preseaza fursecurile pana capata forma unor biscuiti si tine-le in cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 8 minute. Lasa-le sa se raceasca 4-5 minute inainte sa le scoti din tava.
Serveste acest desert apetisant cu o bautura calda pe baza de cafea sau cu un pahar de suc proaspat din portocale.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page