RETETA | Fursecuri cu umplutura de caramel sarat
Fursecurile cu umplutura de caramel sarat fac parte din categoria deserturilor sofisticate, care nu pot lipsi de pe masa la o petrecere.
Ingrediente:
Aluat
- 350 g unt nesarat
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
- 550 g faina alba
Caramel
- 200 g caramele
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita sare de mare
Topping ciocolata
- 100 g ciocolata neagra
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Amesteca untul cu zaharul si vanilia, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga faina si amesteca pana cand obtii un aluat compact. Intinde aluatul sub forma de foaie, apoi decupeaza fursecurile. Pune-le la copt, la temperatura medie, circa 8 minute.
Intre timp, pregateste caramelul. Pune caramelele cu laptele si sarea intr-un bol, apoi da totul la microunde, circa 4 minute. Amesteca in compozitie, astfel incat sa obtii un sos omogen.
Topeste ciocolata si untul la bain-marie, astfel incat sa obtii o glazura fina de ciocolata.
Glazureaza fursecurile cu compozitie de caramel, apoi deseneaza linii decorative din ciocolata.
Lasa fursecurile la racit, pana se intareste compozitia de caramel.
Serveste fursecurile ca atare.