RETETA | Fursecuri cu nuca de cocos si bezea
Fursecurile cu nuca de cocos si bezea sunt usor de preparat si foarte gustoase. Cu exteriorul crocant si interiorul moale, aceste fursecuri sunt ideale pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce.
Ingrediente:
- 300 grame nuca de cocos
- 2 albusuri
- 10 ml extract de vanilie
- un praf de sare
- 80 grame zahar
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca cu mixerul albusurile cu sarea. Bate bine pana cand obtii o bezea consistenta. Adauga treptat cate o lingura de zahar si continua sa amesteci pana cand ai pus tot zaharul.
La final, bezeaua trebuie sa fie tare si lucioasa. Adauga apoi si nuca de cocos si vanilia si incorporeaza usor, astfel incat bezeaua sa nu se lase.
Cu o lingura, asaza fursecuri pe o tava tapetata cu hartie de copt. Da apoi tava la cuptor pentru 30 de minute.
Fursecurile cu nuca de cocos si bezea se servesc la ceai sau la cafea. Pentru evenimentele festive, le poti stropi cu sos de ciocolata.
Sursa: www.retete.acasa.ro