RETETA | Fursecuri cu ciocolata alba si nuci de macadamia
Ingrediente:
- 150 g zahar alb;
- 150 g zahar brun;
- 2 oua;
- putina sare;
- 120 g unt;
- 120 g grasimi vegetale pentru patiserie;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 2 lingurite extract natural de vanilie;
- 1 lingura apa fierbinte;
- 550 g faina;
- 450 g chipsuri de ciocolata alba;
- 110 g nuci de macadamia.
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 170 grade. Intr-un bol, amesteca cu mixerul untul si grasimea vegetala. Adauga zaharul brun, apoi pe cel alb si continua sa bati timp de doua minute, pana obtii o compozitie cremoasa.
Adauga apoi ouale si dizolva bicarbonatul de sodiu in apa calda. Adauga in compozitie, alaturi de vanilie si sare. Treptat, incorporeaza si faina pana ce obtii un aluat, apoi adauga nucile si ciocolata alba. Amesteca cu o lingura de lemn.
Pe tava tapetata cu hartie de copt da forma fursecurilor cu ajutorul lingurii. Da tava la cuptor timp de 12-15 minute.
Serveste fursecurile cu ciocolata alba si nuci de macadamia cu un pahar de lapte cald sau cu o ceasca de ceai.
Sursa: www.retete.acasa.ro