Retete

RETETA | Friptură picantă de pui

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui (piept)
  • pulpe
  • ciocanele)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei peperoni sau iute rosu
  • 7-8 rosii mici
  • 7-8 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • 5 linguri ulei de masline
  • condimente pentru friptura
  • optional concentrat de ciuperci
  • sare
  • piper
  • chili
  • cimbru

Mod de preparare:

Bucatile de carne se condimenteaza cu cimbru, chili, piper, condimente pentru friptura si se lasa minim 10 minute. Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul si prajiti carnea cateva minute pe toate partile, apoi adaugati ardeii taiati fasii si rosiile mici taiate in doua si cateva intregi, putina verdeata si cine doreste, concentrat de ciuperci. cateva minute, turnati un pahar de apa si lasati la foc mic, intorcand carnea si pe cealalta parte, pana dispare complet apa si friptura se rumeneste frumos. Adaugati verdeata si usturoiul taiat feliute subtiri, mai lasati pe foc 2-3 minute si este gata.

Friptura este foarte aromata si picanta, se poate servi cu sos de usturoi, mujdei, muraturi, salate sau diferite garnituri.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page