RETETA | Friptura de vita Wellington
Serialul “Bucatari Celebri”, initiat de Acasa.ro, iti prezinta cele mai delicioase si savuroase preparate, pregatite de bucatari celebri. Pentru ca sezonul rece a debutat deja, iti propunem o reteta de toamna incantatoare: friptura de vita Wellington, realizata de renumitul bucatar Gordon Ramsay.
Ingrediente:
- 1 kg muschi de vita
- 3 linguri de ulei de masline
- 250 g ciuperci
- 50 g unt
- 1 crenguta de cimbru
- 100 ml vin alb sec
- 12 felii de prosciutto
- 500 g aluat de foietaj
- 1 praf de faina
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita de apa
Mod de preparare:
Asaza muschiul de vita intr-o tava mare, unge-l cu 1 lingura de ulei de masline si condimenteaza-l cu sare si piper. Da-l la cuptor pentru 15 minute, apoi las-l sa se raceasca aproximativ 20 de minute.
Mixeaza ciupercile marunt, astfel incat acestea sa capete consistenta unei paste.
Incinge 2 linguri de ulei de masline si 50 g unt intr-o tigaie si caleste putin ciupercile impreuna cu crenguta de cimbru, aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie putin. Toarna apoi peste ele vinul alb si lasa ciupercile sa mai fiarba 10 minute, pana cand este absorbit tot.
Suprapune doua bucati de aluat pe un tocator mare, apoi prinde in interiorul lor si cele 12 felii de prosciutto, intr-un rand dublu, apoi ruleaza aluatul.
Presara pe un blat faina si intinde si restul de aluat, apoi bate 2 galbenusuri cu o lingurita de apa si unge aluatul pe partea de sus.
Infasoara muschiul de vita in aluat, prinde-l bine la capete si mai unge-l o data cu ou. Lasa compozitia obtinuta la macerat, pentru 30 de minute, apoi da-o la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana cand aluatul capata o nuanta aurie deasupra, iar carnea se fragezeste.
Friptura de vita Wellington se serveste calda, imediat ce a fost preparata, taiata felii groase, alaturi de un pahar de vin alb sec. Se poate servi, de asemenea, si cu garnitura de legume.
Sursa: www.retete.acasa.ro