RETETA | Friptură de vită în sos de bere
Ingrediente:
700 g coaste de vită, porționate felii
50 g amidon de porumb
1 lingură ulei de măsline
1/2 linguriță de ghimbir
3 căței de usturoi, zdrobiți
80 ml sos de soia
160 ml bere brună
140 g zahăr brun
150 ml ulei
50 g ceapă verde tăiată
orez, pentru servit
Mod de preparare:
Trece carnea prin amidon de porumb. Lasă să stea la temperatura camerei în timp ce prepari sosul. Încălzește uleiul de măsline într-o cratiță la foc mediu-mare. Adaugă ghimbirul și usturoiul, amestecând 30 secunde. Adaugă sosul de soia, berea brună și zahărul brun, lăsând să fiarbă 5-10 minute. Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare. Adaugă carnea, prăjind-o până devine maronie peste tot (nu e nevoie să se pătrundă complet). Aruncă excesul de ulei. Adaugă sosul, lăsând să fiarbă până se îngroașă. Pune pe platoul de servire, presărând ceapa verde tocată. Se servește cu orez.
Sursa: http://thebeeroness.com