Retete

RETETA | Friptură de vită cu sos de verdețuri

Ingrediente:

650 g carne de vită
100 ml ulei
3 căței de usturoi
2-3 linguri vin roșu
100 g miere
100 g sos de soia
1 linguriță chimion
1 linguriță coriandru uscat
1 legătură pătrunjel
1 mână frunze de coriandru
boia, după gust
sare
piper

Mod de preparare:

Într-un bol, amesteci 60 ml ulei cu 2 căței de usturoi pisați, 2 linguri de vin roșu, mierea, sosul de soia, 1 lingură pătrunjel tocat, sare și piper, după gust. Torni compoziția într-o pungă resigilabilă și combini cu carnea de vită. Închizi și lași la marinat, la rece, cel puțin 1 oră.

Scoți carnea de la marinat și o usuci pe un prosop de hârtie, apoi o tai în bucăți potrivite. O condimentezi cu chimion, coriandrul uscat, sare și piper, după gust. O rumenești pe grătarul încins până este bine făcută.

Dai la blender usturoiul și pătrunjelul rămas împreună cu frunzele de coriandru, boia, oțetul, 1 lingură vin roșu și restul de ulei, până la omogenizare. Sărezi și piperezi, după gust. Servești friptura cu sos.

Sursa https://www.chelseasmessyapron.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page