Retete
RETETA | Friptură de vită cu sos de roșii și legume
Ingrediente:
2 linguri ulei
1 kg carne de vită
sare
piper
2 căței de usturoi
1 ceapă
2 morcovi
½ țelină
200 ml vin roșu
2 linguri pastă de tomate
pătrunjel
rozmarin
cimbru
foi de dafin
500 ml suc de roșii
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul într-o cratiță, condimentezi carnea cu sare și piper, după gust și o rumenești pe toate părțile, 8-10 minute. Adaugi legumele tocate și le lași 6-8 minute.
Pui vinul, pasta de tomate și amesteci, apoi lași să fiarbă până scade la jumătate. Adaugi cimbrul, rozmarinul, pătrunjelul, cimbrul, foile de dafin, apoi sosul de roșii. Dai cratița la cuptor pentru cel puțin 2 ore, până când se pătrunde carnea.