RETETA | Friptura de vita cu sos de coniac
Friptura de vita cu sos de coniac este un fel principal ideal pentru o cina speciala in doi. Este usor de preparat, gustos si satios. Se serveste cu legume, salata si un pahar de vin rosu.
Ingrediente:
- 30 grame unt
- 2 felii de muschi de vita
- 1 ceapa tocata
- 30 ml coniac
- 100 grame smantana
- 20 grame mustar cu boabe
- cartofi fierti
- salata verde
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o tigaie si, cand incepe sa fiarba, adauga bucatile de friptura. Lasa-le timp de 10 minute pe fiecare parte, pana cand isi schimba culoarea. Scoate apoi friptura pe un platou.
Adauga in tigaie ceapa tocata si lasa pe foc pana cand devina translucida. Toarna apoi coniacul si lasa pe foc timp de 10 minute. Adauga smantana si coniacul, amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper. Lasa sosul pe foc timp de 5 minute.
Cand sosul este gata, toarna peste friptura.
Friptura de vita cu sos de coniac se serveste cu cartofi fierti si salata verde.
Sursa: www.retete.acasa.ro