RETETA | Friptură de vită cu cartofi și parmezan
Ingrediente:
4 bucăți carne de vită
sare
piper
2-3 cartofi mari
4 căței de usturoi pisați
1 linguriță mix de condimente pentru friptură
50 g parmezan ras
2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Încălzești cuptorul la 190 °C. Speli cartofii, îi usuci și îi tai felii, pe lungime. Îi așezi într-o tavă. Torni peste ei ulei, presari usturoiul, mixul de condimente și parmezanul. Amesteci toate ingredientele. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Dai la cuptor, pentru 20-25 de minute, până se rumenesc. Mărești temperatura la 220 °C.
Condimentezi carnea cu sare și piper, după gust, apoi o pui în tavă lângă cartofi. Mai lași la cuptor, 4-5 minute, pe fiecare parte. Servești cu pătrunjel și extra parmezan, dacă vrei.
Sursa http://damndelicious.net