Retete

RETETA | Friptură de vinete

Ingrediente:

3 vinete

3 ardei capia

1kg roșii

2 linguri pastă de tomate

1 lingură făină de ovaz

5 căței de usturoi

2 linguri ulei

4 frunze busuioc

1 legatura patrunjel

1 lingura de boia afumata

1 lingurita curcuma

sare dupa gust

Mod de preparare:

Cureți vinetele de coajă, le tai în doua transversal, apoi in doua pe lungime și le stropesti cu puțină sare. Feliezi ardeiul pe lung in fasii de cca 1 cm.

Pentru sosul de tomate, adaugi toate ingredientele intr-un blender si mixezi pana obtii un sos de rosii cremos, adaugi un pahar cu apa plata, mixezi inca un minut si potrivesti de sare.

Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei de masline si stropit cu sos de rosii, așezi bucatile de vinete si fasiile de ardei apoi torni deasupra sosul de tomate dai la cuptor la 180*C pentru cca 45 de minute.

Dacă dorești, poți pune și usturoi tăiat felii.

Poti servi cu smantana de caju.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page