RETETA | Friptura de rata cu rozmarin
Friptura de rata cu rozmarin este preparatul perfect pentru cina daca vrei sa iti impresionezi invitatii si sa aduci o nota de rafinament. Se prepara rapid si usor, insa musafirii tai vor crede ca ai pierdut o zi intreaga sa pregatesti aceasta delicatesa delicioasa.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de rata
- 2-3 crengute de rozmarin
- 1 catel de usturoi
- 100 ml vin alb
- 6 linguri de ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Spala bine si curata bine carnea de rata. Condimenteaz-o apoi cu sare si piper dupa gust si prajeste-o, la foc mediu, in uleiul de masline.
Cand incepe sa capete o culoare aurie, adauga rozmarinul, usturoiul taiat marunt si adauga jumatate din cantitatea de vin alb. Acopera tigaia cu un capac si lasa totul sa fiarba inca 5 minute si mai adauga din cand in cand apa si restul de vin.
Friptura de rata cu rozmarin se serveste calda, simpla sau cu garnitura de orez.
Sursa: www.retete.acasa.ro