RETETA | Friptura de pui cu sos gravy
Ingrediente:
- 500 g de pulpe de pui dezosate, taiate in fasii groase de 1-1.5 cm;
- 50 g de faina;
- 1 lingura de parmezan, ras;
- 1/2 lingurita praf de usturoi;
- 1/2 lingurita sare;
- 1/4 lingurita chimen;
- 1/4 coriandru;
- 1/8 piper negru, macinat;
- 1 albus de ou;
- 1/3 lapte batut;
- 200 g cereale, maruntite;
- 1 lingura unt;
- 200 ml lapte, degresat;
- putina nucsoara;
- 1 lingura faina;
- 1/8 lingurita sare.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade, apoi taie puiul in patru portii. Tapeteaza cu hartie de copt o tava.
Intr-o tigaie mica, topeste putin unt la foc mediu. Adauga o lingura de faina si amesteca timp de trei minute. Treptat adauga si laptele degresat, putina sare si un varf de nucsoara. Continua sa amesteci la foc mic pana cand sosul s-a ingrosat.
Intr-un vas adanc, combina cele 50 g de faina, branza parmezan, pudra de usturoi, sarea, chimenul, coriandrul si piperul. In alt vas, amesteca albusul de ou si laptele batut. In cel de-al treilea vas adauga fulgii de cereale.
Tapeteaza fripturile in amestecul de faina si condimente, apoi introdu-le in vasul in care se afla laptele batut si albusul de ou. Dupa ce le-ai dat si prin fulgii de porumb baga-le la cuptor timp de 20 de minute.
Friptura de pui cu sos gravy se serveste cu un pahar de vin alb demisec.
Sursa: www.retete.acasa.ro