RETETA | Friptură de porc la ceaun
Ingrediente:
- 500 gr. pulpa de porc
- 4 carnati de casa (eu am avut carnati pentru gratar)
- 2 cepe potrivite
- 1 ardei gras rosu
- bulion (eu am pus pasta de ardei rosu)
- sare
- piper
- 4 catei usturoi
- 1 cana vin
- cimbru
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa, curata.
Adaugam sare, piper, foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intre timp tocam ceapa, ardeiul si le adaugam in ceaun. Punem si 2- 3 linguri de bulion (pasta de ardei rosu), cateii de usturoi tocati marunt, cimbrul si lasam sa fiarba pana scade sosul.
Intre timp, taiem carnatii in bucati potrivite si ii rumenim intr-o tigaie antiaderenta.
Dupa aproximativ o ora, aproape cand este gata mancarica, adaugam cana de vin, carnaciorii prajiti si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.
Servim friptura cu mamaliguta calda.
Pentru un plus de aroma, inainte cu 2-3 minute ca mancarica sa fie gata, putem adauga 2-3 catei de usturoi proaspat zdrobiti.