Retete
RETETA | Friptură de porc cu sparanghel și ciuperci
Ingrediente:
60 g unt
1 căţel de usturoi
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
1 lingură de mărar proaspăt tocat
coaja de la o lămâie
500 g cotlet de porc
1 ceapă albă tocată mărunt
450 g sparanghel
250 g ciuperci champinion
Mod de preparare:
Într-un vas mic amesteci 3 linguri de 20 g unt, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, coaja de lămâie, sare și piperul.
Asezonezi carnea cu sare și piper.
Topești o lingură de unt într-o tigaie. Pui friptura și lași 4-5 minute pe fiecare parte.
Topești untul rămas în aceeași tigaie. Adaugi ceapa, sparanghelul și ciupercile. Le lași până când ciupercile devin maronii, aproximativ 3-4 minute.
Servești imediat adăugând deasupra sosul de unt.
Sursa: Damn Delicious