Retete

RETETA | Friptură de porc cu sos de smântână

Secretul şi farmecul acestei reţete stă tocmai în acest sos senzaţional de smântână. Îl vei obţine numai dacă urmezi paşii recomandaţi de noi la prepararea lui.

Ingrediente:

  • 300 g jambon afumat
  • 1 broccoli
  • 100 g boabe de mazăre congelată
  • 100 g fasole verde fideluţă congelată
  • 2 roşii
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri boabe de porumb dulce din conservă
  • sare
  • piper măcinat

Pentru sosul de smântână:

  • 50 g unt
  • 1 lingură oţet alb
  • 50 ml vin alb
  • 150 ml smântână lichidă
  • ierburi aromate (rozmarin, cimbru, busuioc, oregano)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă morcovul, se taie bastonaşe, se desface broccoli în bucheţele şi se fierb împreună 5-6 minute, în apă cu sare, apoi se scurg şi se aşază într-o salatieră. Se procedează la fel cu fasolea verde şi mazărea. Se mai adaugă boabele de porumb scurse de zeamă şi roşiile tăiate felii. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Separat, se pun la fiert, într-o crăticioară, oţetul şi vinul, sare şi piper, după gust. Se fierb până începe să scadă lichidul, se adaugă smântâna, amestecând energic cu telul. Se lasă din nou să scadă, amestecând continuu, apoi se ia vasul de pe foc şi se încorporează treptat untul, amestecând energic până se topeşte în totalitate.

Se adaugă ierburile aromate, se amestecă bine pentru aromatizare, apoi se strecoară prin sită amestecând cu o spatulă. Sosul trebuie să fie fin şi fluid. Se taie jambonul felii subţiri, se asortează cu legumele şi se asezonează totul cu sosul de smântână. Se presară deasupra oregano uscat, piper proaspăt măcinat şi se serveşte.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page