Retete
RETETA | Friptură de miel în sos de vin
Ingrediente:
1 ½ kg coaste de miel
50 g unt
5 căței de usturoi
250 ml vin alb
1 linguriță muștar
2 crenguțe rozmarin
sare
piper
morcovi, sotați sau făcuți la aburi
fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Topești untul și-l amesteci cu cățeii de usturoi pisați, rozmarinul tocat, muștarul, sare și piper, după gust. Ungi carnea cu marinata și o ții la frigider peste noapte. A doua zi, o pui în tavă, cu tot cu sos, torni vinul, acoperi tava cu o foaie de copt și ții friptura la cuptor până când se pătrunde carnea. Dai folia la o parte și mai lași câteva minute să se rumenească.
Servești coastele de miel cu sosul din tavă și morcovi sotați sau făcuți la aburi și presari fulgi de ardei iute.
Foto: Profimedia