Retete

RETETA | Friptură de miel în crustă de parmezan

Ingrediente:

60 ml ulei


2 x 600 g coaste de miel


60 g pesmet japonez (numit şi panko)


25 g parmezan ras


2 linguri frunze de oregano


2 linguri muştar de Dijon


200 g roşii mici


2 buchete mici de broccoli


400 g fasole albă la conservă, spălată şi scursă


40 g migdale prăjite


2 linguri zeamă de lămâie


pâine albă feliată, pentru servire


sare


piper

Mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul la foc mare. Ungi o tavă potrivită cu puţin ulei.
Încingi 1 lingură de ulei într-o tigaie, la foc mare. Prăjeşti carnea de miel, cu partea cu grăsimea în jos, 5 minute, până se rumeneşte. O întorci şi o mai ţii 3 minute sau până capătă o culoare frumoasă. O scoţi pe un tocător.

Amesteci pesmetul, parmezanul, oregano şi 1 lingură de ulei într-un blender, până sunt bine mărunţite. Cu un cuţit, întinzi muştarul peste carnea de miel. Cu mâinile, apeşi compoziţia de parmezan peste muştar, ca să acoperi bine carnea într-o crustă. Aşezi coastele de miel în tava de copt pregătită şi le dai 10 minute la cuptor. Adaugi roşiile întregi în tavă şi mai ţii 10 minute la cuptor sau până când carnea de miel este pătrunsă, iar coaja roşiilor începe să se crape. Scoţi coastele pe un platou şi le acoperi cu folie de aluminiu. Le dai deoparte 5 minute.

Fierbi broccoli într-o cratiţă cu apă clocotită 3 minute sau până se înmoaie. Scoţi leguma, o treci pe sub un jet de apă rece şi o scurgi. Amesteci broccoli cu fasolea scursă, cu migdalele, zeama de lămâie, roşiile coapte şi restul de ulei într-un bol încăpător. Condimentezi cu sare şi piper după gust.

Cu un cuţit ascuţit, tai fiecare bucată de miel ca să desfaci coastele. Împarţi salata de broccoli în farfurii. Aşezi peste ea coastele tăiate de miel şi serveşti cu pâine proaspătă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page