Retete
RETETA | Friptură de miel
Ingrediente:
pulpa de miel cu os (1.6 kg)
3 catei usturoi
Marinata:
2 linguri cu varf mustar cu seminte
3 catei usturoi
3 fire cimbru
1 fir rozmarin
8 fileuri ansoa in ulei de masline
coaja de la 1 lamaie
2 linguri suc lamaie
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei masline
piper
Mod de preparare:
- Mixati in blender toate ingredientele pentru marinata (de la verdeturi rupeti frunzulitele de pe tulpina), pana obtineti o pasta.
* nu se pune sare in marinata deoarece ansoa si sosul de soia sunt suficient de sarate - In pulpa de miel spalata si uscata bine cu servetele faceti incizii cu un cutit bine ascutit si introduceti felii de usturoi.
- Frecati apoi pulpa pe ambele parti cu pasta obtinuta. Deasupra sa fie un strat generos de marinata. Puneti pulpa intr-un bol si acoperiti cu o folie. Aveti grija, folia sa nu atinga suprafata carnii ca sa nu strice crusta, de aceea e bine sa folositi un bol! Dati la frigider minim 4 ore.
- Scoateti pulpa si lasati jumatate de ora afara, sa ajunga la temperatura camerei.
- O asezati intr-o tava si o introduceti la cuptor la 220C pentru 20 minute. Coborati temparatura la 150C si mai lasati 2 ore. Tot la 30 minute stropiti-o cu sucul din tava
- Dupa acest timp friptura va fi facuta si suculenta si usor in sange doar in jurul osului. Daca o doriti mai in sange scadeti timpul de coacere. Acoperiti friptura cu folie de aluminiu si lasati sa stea 15 minute inainte de a o taia.