Retete

RETETA | Friptura de curcan cu menta si portocala

Daca vrei sa-ti surprinzi invitatii cu o friptura inedita si savuroasa, poti opta pentru o carne usoara de curcan marinat in menta si portocala. Se prepara usor, iar musafirii tai vor fi extrem de incantati.

Ingrediente:

  • un piept de curcan
  • o lingura de coaja de portocala rasa
  • 1/4 cana de suc de portocale
  • 1/4 cana de frunze proaspete de menta
  • 2 linguri de seminte de susan
  • ulei de masline sau ulei vegetal
  • usturoi proaspat
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol toate ingredientele, fara carnea de curcan, si amesteca-le bine.
Pune pieptul de curcan intr-o punga care se inchide etans, adauga amestecul si las-o la rece 2 ore, intorcand carnea din cand in cand.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si adauga carnea de curcan intr-o tava de copt. Toarna peste ea marinata si las-o sa se coaca 30-45 de minute, iar la final indeparteaza capacul de la tava pentru a capata o culoare maronie.
Friptura de curcan cu menta si portocala se serveste calda, decorata cu felii subtiri de portocala si verdeata.

 

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page