Diverse
RETETA | Frigarui dulci cu boabe de struguri si sos de caramel
Daca iti doresti un desert interesant pentru o petrecere cu bufet suedez, poti pregati aceasta reteta rapida si gustoasa.
Ingrediente:
- 0,5 kg struguri (albi)
- 50 g alune
- Sos
- 200 g caramele cu lapte
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Spala strugurii, apoi lasa boabele la uscat pe servete de bucatarie.
Intre timp, pregateste sosul de caramel. Topeste caramelele, adauga laptele fierbinte, apoi omogenizeaza totul, ca sa obtii un sos dens. Lasa sosul la racit.
Toaca alunele grosier.
Infige boabele de struguri intr-o scobitoare, apoi cufunda-le pana la jumatate in sos caramel. Presara peste partea cu sos si alune tocate. Lasa desertul sa se intareasca pe un platou.
Serveste desertul dupa ce s-a intarit sosul caramel.