RETETA | Frigărui de pui marinate
Ingrediente
4 bucăți piept de pui, tăiate cubulețe
1-2 ardei grași
2 linguri coriandru tocat
Pentru marinată
zeama de la 2 lămâi
coaja rasă de la 1 lămâie
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi, pisați
1 linguriță mix de condimente
1 linguriță miere
1 linguriță boia
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru marinată într-un bol. Combini cu bucățelele de pui într-o pungă resigilabilă. Sigilezi și lași la marinat, la frigider, cel puțin 30 de minute.
Scurgi bine carnea de sos și o așezi pe bețe de frigărui, pe care le-ai ținut înainte în apă 1 minut. Alternezi puiul cu bucăți de ardei gras. Rumenești pe grătarul încins sau pe o tigaie grill în jur de 5 minute, pe fiecare parte. Stropești cu marinata rămasă, din când în când. Asezonezi cu coriandru.