RETETA | Frigărui de creveţi cu lămâie şi usturoi
Ingrediente:
– 600 g creveţi medii, decorticaţi
– 4 lămâi feliate subţire şi înjumătăţite
– sare şi pieper negru după gustoasă
– 1/4 cană unt nesărat, topit
– 1/4 cană suc de lămâie proaspăt stors
– 4 căţei de usturoi
– 1/2 linguriţă oregano uscat
– 1/2 linguriţă cimbru uscat
– 1/2 linguriţă busuioc uscat
– 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Dificultate: usoara
Preîncălzeşte cuptorul, unge o tavă cu puţin ulei sau pune foaie de copt. Înfige pe frigărui creveţii şi jumătăţile de felii de lămâie. Introdu creveţii la cuptor pentru 5-7 minute, până când aceştia devin roz şi tari.
Se topeşte untul într-o tigaie la temperatură medie. Se adaugă sucul de lămâie, usturoiul, oregano, cimbrul şi busuiocul şi se lasă pe foc aproximativ aproximativ 2 minute până când aromele se îmbină. Se asezonează cu sare şi piper după gust.
Serviţi imediat frigăruii de creveţi cu acest sos şi adăugaţi pătrunjel, dacă doriţi.
Poftă bună!