- Pentru foi:
- 2 oua
- 8 linguri zahar
- 10 linguri lapte
- 100 gr unt
- 550-600 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- un praf de sare
Umplutura:
- 800 gr branza de vaci
- 4 oua
- 3 linguri pline cu smantana
- 150 gr zahar
- coaja rasa de lamaie
- vanilie
- 100 gr stafide
Mod de preparare:
Aluatul: Topim untul. Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele. Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea. La final punem vanilia, framantam pana obtinem un aluat omogem si usor de lucrat. Il lasam deoparte, pana pregatim umplutura, in bucatarie.
Umplutura: Batem spuma ouale cu zaharul, apoi punem smantana. Adaugam vanilie, coaja rasa de lamaie, iar la final branza faramitata. Mixam usor pana obtinem o crema. Rupem jumatate din aluat, intindem o foaie subtire. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem foaia de aluat, o intepam cu furculita. Turnam umplutura, o nivelam, apoi presaram stafidele. Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, o intepam cu furculita. O lasam putin mai mare foaia, sa putem acoperi usor si pe peretii tavii. Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita, lasam prajitura in cuptor pana se rumeneste deasupra. Dupa 25-30 de minute, deschidem usa cuptorului sa verificam cat de coapta este. O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa aveti pofta.