RETETA | Fileuri de curcan turcesti cu miere, mustar si cartofi
Fileuri turcesti in sos de miere si mustar, garniste cu cartofi sunt ideale pentru cina. Sunt satioase, se prepara usor si au o aroma incantatoare.
Ingrediente:
- 3 fire de praz medii, taiate felii subtiri
- 400 g cartofi
- 2 lingurite de ulei de canola
- 1/2 lingurite de piper proaspat macinat
- 3 linguri de miere
- 3 linguri de mustar
- 1 lingurita si un sfert de praf de curry
- 450 g fileuri de carne de curcan
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, apoi spala bine prazul si pune-l la calit alaturi de cartofi in ulei, cu 1/4 lingurita de piper si 1/8 lingurita e sare. Lasa-le pe foc aproximativ 15 minute.
Intre timp, amesteca uleiul ramas cu mierea, mustarul si curry pana cand se omogenizeaza.
Presara acest sos peste fileurile de curcan, apoi toarna doua linguri de sos si peste legume si asezoneaza-le cu sarea si piperul ramase. Asaza fileurile peste legume si baga-le la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Fileurile de curcan turcesti se servesc calde, presarate cu putina verdeata deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro