Retete
RETETA | Ficăței cu legume și sos de hribi
Ingrediente:
- 1/2 kg ciuperci
- 2-3 catei de usturoi
- vin
- condimente
- Sos: 300 g hribi
- 1 ceapa
- cimbru
- sare
- 200 ml smantana
- 1 ceasca supa se pui
- 1 lingura faina
- 1 lingura coniac
- sare
- piper
- Garnitura: 1 morcov
- 1 radacina de telina
- 1 radacina da pastarnac
Mod de preparare:
Hribii se fierb 30 minute cu o ceapa, sare, condimente.
Se strecoara, dupa care se dau pe blender la care se adauga smantana si faina dizolvata in supa.
Se da pe flacara pana pentru 10 minute. La final se adauga conjacul, sarea si piperul. Legumele se fierb in supa de pui, se feliaza, se servesc alaturi de ficatei, peste care se asterne sosul de hribi.
Sursa: gustos.ro