Retete

RETETA | Fasole verde cu mușchiuleț de porc la cuptor

Ingrediente:

1 muschiulet de porc (cca 400 – 450 gr)
800 gr fasole verde
1 ceapa mare
2 catei mari de usturoi
3 rosii mici
1 lingura pasta de rosii
1/2 lingura pasta de ardei
1 fir cimbru (sau 2 fire cimbrisor)
2-3 fire marar
4 linguri ulei
sare, piper negru

Mod de preparare:

  1. Fasolea verde se curata de capete si se taie segmente. Se amesteca cu mararul tocat fin si putina sare. Rosiile se cresteaza in x si se oparesc in apa fiarta timp de 15 secunde. Se scot si se curata de coaja. Se taie felii.
  2. Intr-o cratita (suficient de larga incat feliile de carne sa vina pe un singur strat) se incing 2 linguri de ulei si se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie (cca 10 minute).
  3. Se adauga muschiuletul taiat felii nu foarte subtiri si se prajesc pe ambele parti pana-si schimba culoarea si incep sa se rumeneasca usor.
  4. Se adauga ustuoiul strivit si pastele (de rosii si ardei), se presara sare si se rasneste piper negru. Se amesteca pana carnea e acoperita. Se presara cimbrul tocat deasupra (daca folositi cimbrisor trageti frunzele cu mana de pe tulpina si le presarati direct peste carne).
  5. Se aseaza fasolea verde peste carne. Se aseaza feliile de rosii peste fasolea verde. Se presara deasupra putina sare si restul de ulei. Pe marginea cratitei se toarna 250 ml apa.
  6. Se aduce continutul cratitei la fierbere si se pune capacul. Se da la cuptor, la 180C, timp de 45 minute. Se ia apoi capacul si se mai lasa pana sosul scade si fasolea e facuta de tot (aprox. inca 15 minute). Este excelenta reincalzita.

Sursa: e-retete

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page