Retete
RETETA | Fasole galbenă cu carne de porc
Ingrediente:
- 500 g fasole galbena (pastai rotunde)
- 2 bucati de fleica/pulpa de porc
- un morcov
- 3-4 cartofi potriviti
- un ardei capia rosu
- cateva cepe albe
- 3-4 catei de usturoi
- rosioare de gradina
- sare dupa gust
- 200 ml suc de rosii
- 1 litru supa de carne/legume
- cateva frunzulite de busuioc proaspat
Adaugam legumele tocate marunt (ceapa, ardeiul capia, morcovul si usturoiul), le calim aproximativ 10 minute, dupa care adaugam supa de carne/legume.
Cand incepe sa fiarba, adaugam pastaile, rosioarele si cartofii taiati cuburi.
Continuam fierberea pana ce pastaile sunt bine patrunse.
Potrivim de gust cu sare si coloram cu suc de rosii.
Cand ajunge la consistenta dorita (cu zeama sau scazut), oprim focul si presaram busuiocul proaspat tocat.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro