RETETA | Fasole cu costiţă
Ingrediente:
500 g fasole boabe albă
700 g costiţă de porc
1 ceapă mare
1 ardei gras roşu
1 morcov potrivit
2 linguri ulei
3 linguri pastă de roşii
1 crenguţă de cimbru
piper
sare
Mod de preparare:
Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore, în apă rece, se strecoară şi se fierbe câteva minute, în două ape care se aruncă. În cea de-a treia apă, se adaugă crenguţa de cimbru şi se lasă să fiarbă pe jumătate. Cât timp fierbe fasolea, separat, se călesc ceapa tocată mărunt, morcovul şi ardeiul tăiaţi cubuleţe sau daţi pe răzătoarea mare. Se adaugă costiţa de porc porţionată, puţină apă caldă şi se fierb împreună, până când carnea este bine pătrunsă. Se toarnă legumele şi costiţa peste fasole, se adaugă pasta de roşii, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să clocotească împreună câteva minute, pentru a se combina aromele. Fasolea cu costiţă se serveşte caldă.