RETETA | Enchiladas de pui
Un preparat mexican excelent, enchiladas de pui te surprinde cu un gust bogat si putin condimentat, pe placul celor mici si celor mari.
Ingrediente:
- 1 lingura unt
- 1/2 cana de ceapa verde tocata
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 20 grame ardei verde taiat fin
- supa crema de ciuperci (la conserva)
- 1/2 cana smantana
- 1 cana si jumatate piept de pui prajit si taiat cubulete
- 1 cana branza Chedar
- 6 lipii simple
- 1/4 cana lapte
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 175 grade si unge o tava mare cu ulei. Intr-o tigaie medie, la foc mic, topeste untul si soteaza ceapa verde 3-4 minute. Adauga pudra de usturoi, apoi adauga ardeiul verde, supa crema de ciuperci si smantana. Pastreaza 3/4 din sos si pune-l deoparte.
Adauga restului de sos din tigaie puiul deja gatit si jumatate din branza Chedar, apoi amesteca. Umple fiecare lipie cu mixtura obtinuta si pune rulourile in tava. Intr-un bol separat, combina sosul rezervat cu laptele si toarna compozitia peste lipii. Presara restul de branza si lasa la copt 30-35 minute.
Enchiladas de pui se serveste o lingura de smantana deasupra si patrunjel verde proaspat, presarat peste preparat.
Sursa: www.retete.acasa.ro