RETETA | Enchiladas cu pui
Surprinde-ti invitatii cu o mancare cu specific spaniol delicioasa: enchilada cu pui cremos. Desi vei pierde ceva timp in bucatarie pentru a-l prepara, rezultatul va fi unul savuros, iar musafirii tai vor fi incantanti si extrem de surprinsi de aroma deosebita a acestei retete.
Ingrediente:
- 4 piepti de pui
- trei sferturi de cana de supa de pui, putin sarata
- 1 sfert de lingura piper negru
- 4 cesti de spanac maruntit
- 1 legatura de ceapa verde
- 220 g samanta
- 1 sfert de ceasca de iaurt
- 2 linguri de faina
- 1 sfert de lingurita de chimen
- 1 sfert de lingurita de sare
- 1 jumatate de ceasca de lapte
- ardei iute
- 6 tortillas
- 1 jumatate de ceasca de branza Cedar
- sos de rosii
Mod de preparare:
Amesteca intr-o tigaie carnea de pui cu supa de pui si piperul negru si lasa-le sa fiarba 15 minute. Pune spanacul la aburi 5 minute.
Intr-un castron mare amesteca puiul cu spanacul, ceapa verde taiata marunt. Pentru sos, amesteca intr-un bol smantana, iaurtul, faina, chimenul si sarea. Apoi adauga laptele si adeiul iute.
Umple lipiile de tortilla cu acest amestec de pui si spanac si ruleaza-le, apoi pune-le cuptor 20 de minute.
Enchilladas cu pui se servesc presarate cu branza Cedar si sos de rosii.
Sursa: www.retete.acasa.ro