RETETA | Ecler cu zmeură şi frişcă
Pentru blat:
apă- 150 ml
ulei- 75 ml
făină- 100 g
ouă- 3 buc
un praf de sare
Crema de zmeură:
ciocolată albă- 100 g
smântână lichidă- 50 g
crème patisserie- 100 ml
zmeură zdrobită- 100 g
piure de zmeură- 2 linguri (din 100 g zmeură mixată)
Adăugaţi treptat câte un ou, amestecând bine cu mixerul. Puneţi compoziţia într-un posh şi formaţi eclerele în tavă, pe hârtie de copt, la distanţă unele faţă de celelalte. Puneţi tavă în cuptorul preîncălzit la 200 grade şi nu deschideţi deloc pe toată durata coacerii. Lăsaţi în cuptor 10-15 minute, până devin uşor aurii deasupra şi sunt umflate bine
Scoateţi eclerele şi lăsăţi-le la răcit
Pentru cremă, încălziţi smântâna lichidă şi turnaţi-o apoi peste ciocolată albă ruptă bucăţele. Omogenizaţi bine şi lăsăţi la răcit. Bateţi bine crème patisserie, opriţi 3 linguri şi restul încorporaţi uşor în crema de ciocolată albă. Zdrobiţi zmeura cu o furculiţa şi adăugaţi-o în cremă, amestacand lejer. Amestecaţi piureul de zmeură (obţinut din 100 gr zmeură pasată şi trecută prin sită) cu frişca oprită şi glazurati capacele de la eclere cu o pensula
Umpleţi eclerele cu crema de zmeură, puneţi capacele glazurate şi ornaţi cu zmeură