Retete

RETETA | Ecler cu cremă de cocos

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 150 g făină
  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte rece
  • 125 g unt
  • 5 ouă
  • 1 praf de sare
Pentru cremă:
  • cremă de cocos pentru deserturi

Mod de preparare:

Pune la fiert apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, pune toată faina dintr-o dată și amestecă energic până la omogenizare. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând energic pentru a le încorpora pe fiecare – numai dupa ce un ou a fost încorporat se adaugă următorul. Știi că aluatul e gata când se desprinde de pereţii vasului.

Pune aluatul într-un poș (sau într-o pungă tăiată la un colţ) și toarnă-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, sub formă de bucăţi lungi de circa 8 cm – pune-le la distanță pentru a avea loc sa crească.

Dă la copt în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute cu ușa închisă și încă 25 de minute cu ea întredeschisă Lasă să se răcească.

Între timp, pregătește crema conform instrucțiunilor de aici. Pune crema într-un poș (sau seringă de patiserie, dacă ai) și se umplu “cojile” de ecler.

Poți decora deasupra tot cu crema de cocos, dacă ți-a mai rămas. Dacă nu, cu ciocolată topită sau rasă, sau chiar cu glazură de ciocolată.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page