Retete

RETETA | Dulceață de căpșune

Ingrediente:
2 kg capsune
2 kg zahar
1 baton de vanilie

Mod de preparare:

Spala capsunele si indeparteaza-le coditele. Pune-le apoi intregi, intr-un castron si adauga zaharul peste ele. Acopera vasul si lasa-le sa stea doua ore la temperatura camerei apoi pune-le la frigider peste noapte.
Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba semintele de la pastaia de vanilie. Lasa dulceata sa fiarba la foc mic, pana cand zeama scade la jumatate.

Pentru a verifica daca dulceata este gata, toarna cateva picaturi de zeama pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Cum se serveste dulceata de capsune
Dulceata de capsune poate fi folosita cu succes in retetele de dulciuri sau poate fi consumata ca atare, pe felii de paine prajita.

Sursa foto: chefdruck.com

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page