Retete

RETETA | Dovlecei umpluți cu legume și cașcaval

Ingrediente:

  • 2 dovlecei lungi
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 grame cascaval ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Taie dovleceii pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scobeste-le miezul pentru a forma barcute.

Miezul se taie cubulete. Procedeaza la fel si cu restul legumelor.

Intr-o tigaie pune uleiul la incins si caleste ceapa timp de un minut. Adauga apoi ardeiul si caleste-le impreuna timp de 30 de secunde, apoi adauga usturoiul pisat si miezul dovleceilor. Adauga sare si piper si caleste-le pana cand dovlecelul incepe sa-si schimbe culoarea. Adauga apoi rosiile taiate cubulete si lasa totul pe foc timp de 5 minute, amestecand constant.

Cand este gata, asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Stinge focul si adauga verdeata toaca marunt. Amesteca bine si lasa compozitia sa se racoreasca timp de 5 minute.

Umple dovleceii cu legumele si presara cascavalul desupra.

Adauga totul la cuptor timp de 30 de minute, sau pana cand dovleceii sunt moi.

Dovleceii umpluti cu legume si cascaval se servesc calzi, alaturi de o salata de rosii cu ceapa verde.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page